2022’de kırmızı et üretimi yüzde 12,3 arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre kırmızı et üretimi 2022 yılında yüzde 12,3 artarak 2 milyon 191 bin 625 tona ulaştı.
Elde edilen demografik verilere göre belirlenen “Kasaplık Güç Oranı” ile hesaplanan ortalama karkas ağırlıklarının “yerli nüfustan kesilen hayvan sayısı” ile “ithalden kesilen hayvan sayısı” çarpılarak kırmızı et üretim beyanı elde edilir. Tarım İşletmelerinde Hayvansal Üretim Araştırmalarından.
Buna göre, 2021’de 1 milyon 952 bin 38 ton olan kırmızı et üretimi, 2022’de yüzde 12,3 artarak 2 milyon 191 bin 625 ton olarak gerçekleşti.
Sığır eti üretimi arttı
Bu kapsamda, sığır eti üretimi yüzde 7,7 artışla 1 milyon 572 bin 747 ton, koyun eti üretimi yüzde 26,8 artışla 489 bin 354 ton, keçi eti üretimi yüzde 22,6 artışla 115 bin 938 ton, manda eti üretimi yüzde 25 artışla gerçekleşti. 4 artışla 13 bin 586 tona çıktı.